مراسم نکوداشت هفتادوششمین سال پروفسور علی اکبر فرهنگی در کتابخانهی ملی با حضور اساتید و فعالان عرصهی روابط عمومی و مدیریت رسانه برگزار شد.
به گزارش جامعه روابط عمومی به نقل از شفقنا ، در ابتدای این مراسم دکتر حمید ضیایی پرور، رئیس دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه با اشاره به ویژگیهای دکتر فرهنگی گفت: بررسی زندگی علمی و تحصیلی دکتر فرهنگی نشان میدهد که روح جستجوگر ، ناآرام و در عین حال خستگی ناپذیری دارد. روحی که علی رغم گذشت بیش از نیم قرن از اتمام دوران تحصیلات کارشناسی او هنوز پرتلاطم است. او از مدیریت و ارتباطات شروع کرده، به ادبیات، تاریخ و جامعه شناسی سر زده و وارد عرصهی عرفان و فلسفه شده است.
او ادامه داد: دکتر در هر کدام از این حوزهها سرآمد و صاحب نظر شده است. در رشته مدیریت صاحب تألیفات متعدد و در ارتباطات نیز اغلب کتابهای او منابع درسی دورههای کارشناسی ارشد و دکتری هستند. او در عین حال اولین پیوند دهندهی دو رشتهی مدیریت و ارتباطات در ایران و پدر علم مدیریت رسانه در ایران و چهره ماندگار این حوزه به شمار می رود. دکتر فرهنگی، تنها یک استاد و یک مولف نیست بلکه شاگردانی که در نیم قرن اخیر تربیت کرده اکنون در ردههای مختلف مدیریتی در کشور مشغول کار و فعالیت هستند.
ضیایی پرور با اشاره به دیگر ویژگیهای این استاد مدیریت رسانه توضیح داد: او همچنین به بسیاری از سازمانها و کارخانهها در طراحی اصول مدیریتی و اجراییشان مشاورهی علمی و عملی داده است. از ویژگیهای ذاتی و اخلاقی او مثبت نگری و صلح جویی و آرامش ذهنی است. فروتنی دکتر فرهنگی باعث میشود گاهی آدم فراموش کند که او دو دکتری و یک فوق دکتری از دانشگاههای برتر آمریکا دارد و تنها عشق به ایران باعث بازگشت او به کشور در چند دههی قبل شده است.
رئیس دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه افزود: از دیگر ویژگیهای دکتر فرهنگی شیرینی روش تدریس او در دانشگاه است. او با چنان ظرافتی نکات پیچیده و فنون علمی در رشتههای ارتباطات و مدیریتی را برای دانشجویانش مطرح میکند که گاه گذشت زمان فراموش میشود و من در بسیاری از کلاسهای درس او مفهوم زمان را از یاد بردهام. اغلب کلاسهای او بیشتر از ظرفیت اسمی، دانشجو دارد. یعنی دانشجویان دیگر هم در کلاسهای درس او حاضر میشوند. من افتخار داشتهام که بیش از ۱۷ سال دانشجوی او باشم و هنوز هم خود را دانشجوی دکتر فرهنگی میدانم. برای ایشان آرزوی سلامتی و شادکامی روزافزون دارم.
در ادامهی این مراسم اکبر نصرالهی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسداشت مقام این استاد گفت: آموزش عالی کشور و رشتهی ارتباطات مدیون دکتر فرهنگی است و هیچ وقت تواضع و آموزههای ایشان از ذهن دانشجویان و اساتید ارتباطاتی و مدیریتی فراموش نمی شود. من هم به نوبهی خود برای سلامتی ایشان دعا میکنم.
افسانه مظفری، مدیر گروه علوم ارتباطات اجتماعی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با توضیح درباره ی ویژگی های اخلاقی دکتر توضیح داد: من در طول تمام این سالها نه تنها روش تدریس از ایشان آموختم و معلومات خودم را در کنار دکتر فرهنگی بالا بردم بلکه راه و رسم زندگی را هم از ایشان آموختم برای همین دکتر نه تنها معلم علمی بلکه معلم اخلاق هم هستند.
در ادامهی این مراسم دکتر علی اکبر فرهنگی ضمن ابراز تشکر از برگزارکنندگان این مراسم که به وسیلهی دانشجویانش انجام شده بود، گفت: خیلی از صفاتی را که دوستان گفتند شاید در خور من نباشد ولی من همیشه سعی کردهام جا پای اساتیدی بگذارم که مرا پرورش دادهاند برای همین بد نیست همیشه یادی از این بزرگان هم کنم.
او با اشاره به معلمها و اساتیدی که از آنها راه و روش علمی را یاد گرفته، گفت: من جزو آدم های خوش شانس بودم چون همیشه در مسیری قرار گرفتهام که آن مسیر با وجود معلمها و اساتیدم در نوع خود ایده آل بوده است. به نظرم کارهای دانشگاهی و پژوهشی، چیزی جز عشق نمی خواهند. اگر تاریخ را نگاه کنید آدمهای بزرگی چون سلطان محمود غزنوی بودند که وقتی کسی در زمانهی خودش نامش را میبرد تن همگی میلرزید.
این استاد دانشگاه ادامه داد: افرادی چون فردوسی ، سعدی و خیلی از بزرگان دیگر در زمانهی خود خیلی نامدار نبودند ولی در حال حاضر اگر نگاه کنید نامی که از بزرگانی چون فردوسی باقی مانده و نامی که از سلطان محمود غزنوی هست بسیار متفاوت است. برای همین میتوان گفت هیچ کدام از ما در بلندمدت مغبون نخواهیم ماند. هر چند راهی که قدم گذاشتهایم پرمخاطره و پر افت و خیز است. هر چند دستاورد مالی زیادی ندارد اما واقعاً شخصاً هرگاه به کلاس درسهایم رفتهام همه چیز را فراموش میکنم.
فرهنگی با بیان خاطراتش از دوران تدریس خود و انگیزهای که از دانشجویانش میگرفت، گفت: خیلی از مواقع وقتی از شرکتها و موسسات خارج میشدم تا سر کلاسها برای تدریس آماده شوم همهی دغدغهها و خستگیها یادم میرفت و خیلی بانشاط بودم چون در کلاس یک فضای برانگیزاننده حاکم بود. یعنی جدا از دنیای مادی و رقابتی بود و معمولاً من این حس را در کلاسهایم داشتم.
این استاد مدیریت رسانه افزود: امیدوارم همیشه دنباله رو معلمهای خودم باشم یادم میآید وقتی اولین بار به مدیریت دانشگاه تهران دعوت شدم گفتم که جرأت چنین کاری را ندارم، جایی که غلامرضا صدیقی مدیریت آن را برعهده داشت. چون هنوز هم خود را در آن جایگاه نمیبینم و همیشه خود را وامدار اساتیدم میدانم. آقای ضیایی پرور صفت خوبی را برای من به کار بردند چراکه واقعا همواره روح ناآرام و جستجوگری دارم و در یک لحظه آرامش ندارم. مدام در مقولهی پژوهش و مطالعات خودم از تاریخ و ادبیات گرفته تا مدیریت شاخهها و حوزههای زیادی را رصد میکنم.
در پایان این مراسم نکوداشت از طرف انجمن روابط عمومی ایران، انتشارات سیمای شرق، ماهنامهی مدیریت ارتباطات و دانشگاه خواجه نصیر لوح های تقدیری به پاسداشت زحمات دکتر فرهنگی به ایشان تقدیم شد.
Friday, 27 January , 2023