برنرز لی در این نامه میگوید انتظار اطلاعات غلط به سادگی ممکن است، زیرا بیشتر انسانها اخبار را از مجموعهای کوچک از وبسایتهای خبری و موتورهای جستجو به دست میآورند که کلیک کردن در آنها برای گروهی دیگر از افراد درآمدزایی میکند.
خالق وب تیم برنرز لی در نامهای سرگشاده به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد وب، به معضلاتی اشاره کرده است که به اعتقاد وی برای حقیقی شدن قدرت نهفته وب به عنوان یک ابزار که در خدمت بشریت است، باید به سرعت برطرف شوند.
به گزارش همشهری آنلاین، براساس گزارش نیوساینتیست، برنرز لی در این نامه میگوید انتظار اطلاعات غلط به سادگی ممکن است، زیرا بیشتر انسانها اخبار را از مجموعهای کوچک از وبسایتهای خبری و موتورهای جستجو به دست میآورند که کلیک کردن در آنها برای گروهی دیگر از افراد درآمدزایی میکند. الگوریتم این سایتها معمولا محتواهایی را در اولویت قرار میدهند که مردم بیشتر با آن درگیر میشوند، این به آن معنی است که خبرهای جعلی میتوانند مانند آتشسوزیهای وسیع در جنگل پراکنده شوند.
همه یا هیچ
برنرز لی همچنین اخلاقیات تبلیغات آنلاین سیاسی را نیز زیر سوال بردهاست: کمپینهای سیاسی میتوانند از حجم عظیمی از دادههای شخصی برای انجام تبلیغات هدفمند برای مخاطبان خود استفاده کنند. در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ روزانه نزدیک به ۵۰ هزار تبلیغ متنوع در فیسبوک به نمایش درمیآمد. تبلیغات هدفگیری شده به یک کمپین انتخاباتی امکان میدهد تا موضوعاتی متفاوت و احتمالا متناقض را در اختیار گروههای مختلف جامعه قرار دهند، آیای این حرکت دموکراتیک است؟
برنرز لی میگوید به طور کلی گردآوری دادههای شخصی افراد از حد خارج شدهاست. بسیاری از وبسایتها براساس دریافت اطلاعات فردی کاربران در ازای محتوای رایگان عمل میکنند. اگرچه ممکن است افراد با این تبادل موافق باشند، اما در مقابل کنترل خود را روی اطلاعاتشان از دست میدهند. کاربران وب معمولا مجبورند با شرایط و ضوابط وبسایتها موافقت کنند بدون اینکه بتوانند به شرکتها بگویند کدام یک از اطلاعات آنها را به اشتراک نگذارد،این یعنی همه یا هیچ.
اثر ترسناک
دولتها همچنین به شدت رفتارهای آنلاین افراد را تعقیب میکنند که ممکن است به دستگیری یا کشته شدن افرادی منجر شود که علیه رژیمی فعالیت کردهاند و همین رفتار میتواند بر نحوه کاربری از وب در همهجای دنیا اثربگذارد. این رفتار تاثیری رعبآور بر آزادی بیان داشته و مانع از آن میشود که وب محلی برای کشف موضوعات مهم مانند موضوعات درمانی حساس، جنسیت یا مذهب باشد.
برنرز لی میگوید کنسرسیوم وب، که خود بنیانگذار آن است، قصد دارد به این معضلات رسیدگی کند. وی پیشنهاد میدهد با ایجاد لایههای محافظ داده میتوان به افراد کمک کرد تا با ذخیرهسازی دادهها به دور از کاربریهای آنلاین و با قابلیت دسترسی محدود کنترل روی اطلاعات شخصی خود را به دست آورند. وی همچنین برای درآمدزایی شرکتها ایجاد حق عضویت و ریزپرداخت را جایگزینی مناسب میداند. وی از تلاش فیسبوک و گوگل برای مقابله با اخبار جعلی حمایت کرده و درخواست تنظیم مقررات برای کمپینهای سیاسی آنلاین را دارد.
Saturday, 6 March , 2021